FRIEDRICH LUDWIG JAHN MUSEUM

 

type:                  non open architecture competition
place:                Schlossstraße 11, 06632 Freyburg (Unstrut)
client:               City of Freyburg
planning:          LA.BAR Landschaftsarchitekten
processing:       Rüdiger Amend, Julian Engmann
year:                 2018
prize:                2. place

 

The open spaces around the historic residential building are preserved in their essential structure and are upgraded. In particular, the character of the grave memorial is given a more peaceful atmosphere by horticultural measures, softer materials and transitions and an additional enclosure by trellis trees. For the Ehrenhof we propose a monument-based reinterpretation with a lawn framed by cut trees. The new frame will have a water-bound path with benches and box-shaped high-stem hornbeams so that the visitors` focus is diverted to the inner court and across the Jahn grave to the garden terrace. In the other outdoor areas new seating, a barrier-free parking space, bicycle parking, a ramp and a spacious staircase are provided.